LG Therma V Monobloc S – rešenje “sve u jednom”

LG THERMA V R32 Monobloc S je sveobuhvatna jedinica opremljena inovativnim i ekološkim R1 kompresorom i R32 rashladnim sredstvom. Obezbeđuje mirnu atmosferu sa niskim nivoom buke, što takođe pruža fleksibilnost pri postavljanju.

Šta je Therma V Monobloc?

LG Therma V Monobloc S je najnoviji sistem toplotnih pumpi vazduh-voda, posebno dizajniran za nova domaćinstva i obnovu postojećih. Therma V Monobloc S koristi dva obnovljiva izvora energije: vazduh i sunce. Može da obezbijedi grijanje, hlađenje i snabdijevanje toplom vodom na ekološki prihvatljiv i ekonomičan način. Kompletno rešenje za grijanje sa integrisanim glavnim komponentama lako se postavlja bez dodatnih kablova. Savršeno rešenje za nove zgrade koje se mogu kombinovati sa solarnim sistemom grijanja sa izvanrednim nominalnim kapacitetom grijanja i izuzetno niskim emisijama. Opremljena je naprednim kompresorom dzajniranim da poveća gibanje spirale, što rezultira povećanjem ukupne efikasnosti i pouzdanosti. Ova toplotna pumpa sa vazdušnim hlađenjem daje više toplote od klasičnih sistema grijanja i hlađenja, što rezultira manjom potrošnjom energije.

Toplota koju generiše spoljašnja jedinica putem razmene toplote sa spoljašnjim vazduhom prenosi se do rezervoara za toplu vodu u domaćinstvu kako bi se omogućilo grijanje i topla voda.

Pouzdano grijanje

THERMA V R32 Monobloc S obezbeđuje pouzdano i snažno grijanje unutrašnjeg prostora. Može da radi i pri ekstremno hladnom vremenu, npr. na -25 °C. Štaviše, može da obezbedi izlaznu temperaturu vode od čak 65 °C.

Unapređen nivo zvuka

U režimu niskog stepena buke koji obezbeđuje stepen jačine buke od 54 dB(A) i nivo pritiska buke 32 dB(A) na razdaljini od 5 metara, Therma V Monobloc S proizvodi niži stepen buke nego u biblioteci.

Poboljšana fleksibilnost instalacije

Therma V Monobloc S usaglašen je sa državnim propisima za održavanje nivoa buke ispod 35 dB (A) od 22.00 h do 06.00 h. Može se postaviti na samo 4 metra od susjednih kuća.

Rešenje za grijanje „sve u jednom“ sa ugrađenim glavnim komponentama omogućava jednostavnu instalaciju, bez dodatnih radova na cijevima za rashladno sredstvo. Instalateri mogu jednostavno da obave provjeru ili servisiranje uklanjanjem svega 3 zavrtnja.

Revolucionarni R1 kompresor

THERMA V R32 Monobloc S opremljen je revolucionarnim kompresorom R1. Kod ovog naprednog kompresora naročito je poboljšano nagibno kretanje spirale, čime je povećan ukupan stepen efikasnosti i pouzdanosti. Osim toga, proširen je radni opseg kompresora, tako da oni sada rade u opsegu od 10 Hz do 150 Hz.

Ekološki održivo rashladno sredstvo

THERMA V R32 Monobloc S opremljen je rashladnim sredstvom R32, ekološki održivim rashladnim sredstvom čiji je potencijal globalnog zagrijavanja 675, što je za 70% manje nego za R410A. Sa rashladnim sredstvom R32, THERMA V R32 Monobloc S je izuzetno energetski efikasan, kao zelenije rešenje za grijanje.

Jednostavan za servisiranje

Rešenje za grijanje „sve u jednom” sa ugrađenim glavnim komponentama omogućava jednostavnu instalaciju, bez dodatnih radova na cijevima za rashladno sredstvo. Instalateri mogu jednostavno da obave provjeru ili servisiranje uklanjanjem svega 3 zavrtnja. Povrh toga, odvajači nečistoća sa žabicama instalirani su radi lakšeg održavanja odvajača nečistoća bez potrebe za dodatnim alatom.

Podešavanje pre instalacije

Na osnovu informacija o mjestu ugradnje, instalateri mogu sa LG konfiguratorom grijanja da iz svoje kancelarije obave podešavanja i sačuvaju podatke na memorijskoj kartici. Zatim, instalateri mogu na mestu ugradnje jednostavno da ubace memorijsku karticu sa zadnje strane daljinskog upravljača kako bi aktivirali podatke o konfiguraciji. Ovo instalaterima omogućava jednostavno i brzo puštanje u rad.

Lako i brzo održavanje

Daljinski upravljač može da čuva do 50 poslednjih podešavanja, što omogućava lako identifikovanje uzroka neispravnosti ili grešaka na osnovu podataka iz istorije i brzih rešenja.

Jednostavna i brza instalacija

Kao rešenje za grijanje „sve u jednom”, spoljašnja jedinica sistema THERMA V R32 Monobloc S sastoji se od 3 glavne komponente.

Linija THERMA V proizvoda